„Az életrajza önmagáért beszél” – olimpiai bajnok veszi át a hokiválogatottat

A kanadai Lisa Haley lett a jövő évi elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya – közölte pénteken a magyar szövetség (MJSZ). Megbízatása a 2021. augusztusi olimpiai selejtezők végéig szól. Az edző jövő héten érkezik Magyarországra, így már ő fogja irányítani a női csapat szezonbeli első edzőtáborát a Tüskesátorban.

„Független szövetségi kapitányt kerestünk, és a kanadai szövetségen keresztül jutottunk el Lisa Haleyhez.

Az életrajza önmagáért beszél.

A lehető legjobb felkészülést szeretnénk megadni a lányoknak a világbajnokság és az olimpiai selejtező előtt. Biztos vagyok abban, hogy képes lesz úgy fejleszteni a játékosokat és úgy felkészíteni a csapatot, hogy az kihozza magából a maximumot” – mondta az új kapitányról Vas Márton, az MJSZ általános igazgatója.

Lisa Haley 14 évig, 1997-től 2011-ig dolgozott a kanadai Saint Mary’s Egyetem csapatánál, főcsoportját négyszer (1998, 2003, 2004, 2010) nyerte meg az együttes a bajnokságban. Kétszer választották a konferencia legjobb edzőjének, egyszer, 2003-ban pedig az egész egyetemi bajnokságban ő kapta ezt az elismerést. 2011 óta egy másik egyetemi együttest irányított, a Ryersont, amellyel szintén többször rájátszásba került.

Több idényben is dolgozott a kanadai női felnőtt válogatott mellett másodedzőként. A legnagyobb sikerét 2014-ben érte el: Szocsiban olimpiai aranyérmet ünnepelhetett. 2012-ben a világbajnok, 2008-ban, 2011-ben és 2013-ban a második helyezett kanadai csapat stábjának a tagja volt.

Az utánpótlás-nevelésben is fontos szerepet vállalt, a kanadai U18-as csapat másodedzőjeként 2010-ben világbajnoki címet szerzett, majd szövetségi kapitányként 2016-ban ezüstérmes lett.

Ismerem a magyar női jégkorong közelmúltbeli sikereit, és inspirál a lehetőség, hogy hozzátegyem ehhez a magamét.

Energikusan vágok bele a munkába, mert látom, hogy a csapat és a körülötte dolgozók mennyire elhivatottak, milyen keményen dolgoznak. Csapatsportról beszélünk, éppen ilyen emberekre van szükségünk” – idézte az MJSZ közleménye a 47 esztendős Haley. „A szövetség jól döntött, amikor az utánpótlástól kezdve építette fel a programot. Először az U18-as csapat lett erős, és a fejlődésnek köszönhetően a

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs