Amikor a kék zöldre vált

A svéd eredetű vállalat, amelyet 1968-ban alapítottak a skandináv államban – a cég alapszíne a kezdetektől a kék – hozzánk 1992-ben érkeztek meg, és mindig is nyitott voltak a zöld megoldások iránt. Érzékenyek a papírok előállításáshoz szükséges erdőgazdálkodási módokra, az előállítási gyártástechnológiákra, a termékek kiszállítását szervező logisztikára.

A legfontosabb szempont a TORK megoldásainál: Hogyan járulnak hozzá a legmegfelelőbben az emberek, a vendéglátás területén a vendégek hétköznapi jólétéhez? És termékeik alapanyaga, ha lehet, visszaforgatható, a fenntartható vendéglátást szolgáló legyen, hallhattuk Nagy Gézától, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatójától. Példaként említette a cég frissen bemutatott Tork Xpressnap Fit® szalvétaadagolóját, amely a vizsgálatok szerint több mint 50 százalékkal csökkenti a felhasználatlanul eldobott papírszalvéták számát, egyúttal csökkenti a cégek ökológia lábnyomát is.

A szakember azt is kiemelte, hogy az új adagolóknak a higiénia terén is kiemelkedően kell teljesíteniük, ezért fontos, hogy a jól zárt adagolórendszerek használatával a vendégek mindig csak az általuk éppen használt higiéniai papírterméket érintik meg, elkerülve a többi beszennyeződését. A Tork újgenerációs papírtermékei és adagolói kevesebb papírhulladékot eredményeznek, és jelentős időt is megspórolnak az éttermi stábnak, hiszen ritkábban kell újratölteni, mint a hagyományos adagolókat. Fehér és bézs színben készül az új termék, és ez utóbbi, hallhattuk a tájékoztatón, annyira környezetbarát, hogy gond nélkül komposztálható. És nemcsak a bézs szalvéta, hanem csomagolóanyag is.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs