Aktív turizmus és Giro a MUISZ vacsorán

A Mercure Budapest Castle Hill-ben rendezett eseményen Erdei Bálint, a MUISZ alelnöke bejelentette, hogy a következő közgyűlésre nagyon nagy valószínűséggel 2020. január 28-29-én, Székesfehérváron kerül sor.

Erdei Bálint, a MUISZ alelnöke

Idén alakult meg az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, amelynek feladata többek közt annak elősegítése, hogy 2030-ra hazánk a legélhetőbb országok közé tartozzon – mondta el a szervezet vezetője, Révész Máriusz kormánybiztos.

A lakosság egészségtelen, sok esetben inaktív életmódján a világszerte egyre nagyobb szerepet kapó aktív turizmus fejlesztésével, a hazai lehetőségek népszerűsítésével kívánnak válaszolni. Ahogy az El Camino példája is mutatja, 1990 és 2015 között 5 ezerről 300 ezerre nőtt az ide érkezők száma, amely leginkább a térségi összefogásoknak köszönhető – és ilyen együttműködésekre itthon is szükség lenne.

A központ egyik kiemelt célcsoportja a gyerekek, akiknek virtuális helyett valódi, természetközeli élményeket szeretnének kínálni. Ennek jegyében újraindították a vándortábor programot és már idén 11 ezren vettek rajta részt, gyalogosan, kerékpáron vagy vízi úton. 13 erdei iskola épült, 25 megújult és jövőre ezt a táborfelújítási program követi. A szemléletformálás részeként Lackfi János és további kortárs költők verseskötetet hoznak létre a természetjárásról.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében idén 20 létesítmény újult meg, és kilátók is épülnek, miközben az adrenalinfüggők számára jövőre 4 helyszínen 12 új vasalt utat (via ferratát) építenek ki. A nemzeti parkok 100 millió forintos támogatást kapnak e-kerékpár vásárlásra, és a kisvasutak 3 év alatt 12 milliárdos program keretében újulnak meg és a tervek szerint egységes kommunikációt is kapnak. A vízi turizmus résztvevőinek 130 megállót újítottak fel, és a fejlesztésekből a hazai sípályák sem maradnak ki. Mi több, várhatóan decemberben Síeljünk itthon! kampány is indul.

Máté Bence világhírű természetfotós segítségével az ország több pontján állatlesek létesülnek, ahonnan teljes biztonságban, ám szinte karnyújtásnyi közelségben figyelhető meg a vadvilág.

A kerékpáros turizmusban megfigyelhető a célcsoportok kiszélesedése, ma már az idősebbek is szívesen tekernek,

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs