A város legjobb Wiener Melange-a, bécsi reggelivel

Mégsem emiatt ejtenénk szót most a Corvin Pláza szomszédságában lévő kis vendéglátóegységről, hanem azért, mert még egy szolgáltatás területén ma nagyon ügyesek, és kiemelkedőek a főváros vendéglátói közül. A tulajdonos felismerte, hogy a környéken sorban épülnek, nyílnak irodák, bankok, és olyan lakóépületek nőnek ki a földből, amelyek az itt élő felső közép-, vagy valahonnét a munkájuk révén ideköltöző külföldről érkező üzletembereket célozzák meg. Akikről tévedés lenne azt hinni, hogy megelégednek azzal, ha ébredéskor vagy útközben egy kávét rohanva elfogyasztanak, így esnek be munkahelyükre, ahol aztán egész nap robotolnak gépük fölé görnyedve, vagy tárgyalásról tárgyalásra száguldanak tovább.

Nem. Szeretnek ők is nyugodt körülmények közt reggelizni, egy jó kávét inni, hozzá akár brunch-nak is beillő ételeket ráérősen elfogyasztani, akár reggel üzleti reggeliként, tárgyalást bonyolítani épp ezen a helyszínen az aznapi első üzleti partnerrel. Ezt a vendégkört választottai a Corvin sétányra tágas terasszal nyitott Wiener Szalon, amely ugyan eredetileg fagylaltozóként nyílt, azonban később az eredeti bécsi kávézók kínálatával is bővítette ajánlatát, annak is egy meghatározó tagjával: a saját pörkölésű bécsi kávé mellé hamisítatlan osztrák reggelit kínál. Bécsi virslivel, debreceni kolbásszal (itt a név megtévesztő lehet: ez a kolbász nem a keleti Hajdúságból, hanem szintén Bécsből érkezik), mustárral, tormával, kecsappal, saját sütésű, friss, ropogós bécsi zsemlével hozzá. 

Nem ördöngősség, amit a folyton az üzletében ott lévő – hajnaltól késő estig, a hét minden napján -, egyfolytában mosolygó és vendégeivel szívesen szóba elegyedő Nicholas Göndöcs kitalált és véghez is vitt. Kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozik – ha egy mód van rá, bioval -, legtöbb fogást maga készít minicsapatával profin felszerelt saját konyháján, ahová akár be is tekinthet a vendég a vendégtér felől, és megcsodálhatja az ott lévő magas technológiát, valamint pedáns tisztaságot. Szóval sikerének repecptje nem titkos. Csak nagy adag lelkesedés, óriási teherbírás, a vendégek szeretete és a bécsi kifinomult gasztronómia ismerete kell hozzá. 

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs