A szolgálólány meséjében végre kitör a forradalom

A szolgálólány meséje az utóbbi évek egyik legnagyobb sikersorozata, így nem lehetett kérdés, hogy akkor is folytatják a történetet, ha már az első évadban végére értek Margaret Atwood eredeti regényének, és persze az sem lehet akadály, hogy ez egyeseknek nem tetszik, például nekünk, ahogy annak a második évadról szóló kritikánkban hangot is adtunk. Júniusban már a harmadik évad érkezik, amelyben az Elisabeth Moss által alakított Offred csendben szövetségeseket gyűjt a disztópikus Gileád megdöntésére, és végre eljön a forradalom ideje. Legalábbis valami ilyesmire engednek következtetni az előzetes feliratai és a szereplők közötti sejtelmes mosolyok. Íme az előzetes:

A sorozat sikere óta már Atwood is dolgozik a regény folytatásán, ami állítólag ősszel érkezik. Hogy miként csinált belőle egy csapásra bestseller szerzőt a Hulu sorozata, arról ebben a könyvpiaci helyzetet elemző cikkünkben olvashat:

Image: 73888116, Megújult a Libri Könyvesbolt a Mammutban. Az egyszintes Libri könyvesboltban megközelítőleg 17 ezer könyv, köztük rengeteg szépirodalmi mű, gyerekkönyv és ismeretterjesztő kiadvány közül lehet választani., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Pezseg a könyvpiac, de még nem heverte ki az Alexandra-csődöt

A kis kiadók tovább csökkennek, a nagyok tovább nőnek – ez a fő trend a hazai könyvpiacon, ami évek óta szolídan növekedik. Vannak biztató jelek is, a digitalizáció nem veszélyezteti a könyvolvasást.

Kiemelt kép: Hulu

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs