A német beutazó turizmus meghaladja az európai versenytársakét

A versenytársakkal való közvetlen összehasonlításban Németország mind az európai, mind pedig a nemzetközi beutazás terén magasabb növekedési rátát ért el mint Franciaország, Olaszország, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Sikerült tovább kiépítenünk az úticél Németország erős pozícióját egy különösen kihívó versenyben. Mint üdülési desztináció továbbra is fejlődésben vagyunk, mint üzleti úticél megerősítettük vezető pozíciónkat.”

Az európai üdülők hozzájárulnak a növekedéshez

Az üdülési célú utazások része plusz hat százalékkal a legdinamikusabb piaci szegmens. Itt a hosszabb üdülések (plusz hét százalék) erősebb fejlődést mutatnak, mint a rövid utak (plusz öt százalék). Németország az európaiak messze legfontosabb üzleti úti célja. Ezen a téren a növekedési ráta két százalékkal dupla olyan magas, mint az összeurópai piacé. Miközben a hagyományos üzleti utak szegmense tovább csökken (mínusz két százalék), addig Németország a vásári és MICE-turizmus szegmensében jelentős, négy százalékos növekedést könyvelhetett el.

A klímakímélő közlekedési eszközöké a jövő

A World Travel Monitor számai évek óta először szignifikáns eltérést mutatnak az európaiak németországi utazásainál a közlekedési eszközök felosztása tekintetében. A személygépkocsis utak – hagyományosan mintegy az utazások fele – száma öt százalékkal nőtt, míg a repülőgépes utak száma egy százalékkal. A közlekedési eszközök nyertesei a vonat (plusz tíz százalék) és a busz (plusz nyolc százalék).

„Az úti cél Németország a desztinációk egyre erősödő versenyében is megállja a helyét – magyarázza Petra Hedorfer. – Az IPK legfrissebb trendelőrejelzése ellenére sem szabad viszont elfelejtenünk, hogy az eurozóna gyengülő gazdasági növekedése, a klímavédelem, a kereskedelmi konfliktusok és a Brexit-tematika miatt nagy kihívások várnak ránk a jövőben. A világturizmus fontos küldőrégióinak gazdasági és politikai rizikói könnyen legyengíthetik a globális utazási folyamot.”

A magyar piac töretlenül és nagy léptekkel bővül

A nyári szezon lezárultával, a 2019-es évben a Magyarországról Németországba irányuló forgalom impozáns számokkal büszkélkedhet. Az első kilenc hónap vendégéjszaka számai, az átlagot messze meghaladóan 9,2 %-kal

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs