A MUISZ a Millennium Házába ment

Liget Budapest

Liget Budapest

Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke köszöntőjében elmondta, vendéglátóikkal, a Városliget Zrt-vel, a jó szakmai kapcsolatnak köszönhetően jelenleg is tartanak az egyeztetések a Liget busszal történő megközelítése ügyében.

Majd dr. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója mutatta be a jelen lévő utazási irodásoknak a Liget Budapest Projekt eddig elkészült és még jelenleg is készülő épületeit.

magyarepitok.hu

magyarepitok.hu

A már átadottak között szerepel az egykori Olof Palme Házként ismert, 2019 őszétől Millennium Házaként működő, eredetileg szecessziós stílusban épült, homlokzatán színes Zsolnay csempékkel díszített ház, ahol kiállítótermében a virtuális eszközöknek és a hologramtechnikának köszönhetően várostörténeti sétát tehet a látogató – ezt eddig különben 12 ezren tették meg, a tavaly októberi nyitást követően.

A még átadásra várók közül pedig kiemelkedő az eddigi látványtervek alapján a Magyar Zene Háza nevet kapott épület, amelyet egy világhírű japán építész, Sou Fujimoto tervei alapján valósítanak meg. Itt a természet és az épített környezet különleges találkozása valósul meg, ha kész lesz, igazi turistamágnes lesz, amellett hogy betölti majd azt a szerepét is, amely miatt készül.

Szintén építészeti csoda lesz az a múzeum, amelynek megvalósítása 2017 végétől zajlik, és napjainkban is tart: ez a Néprajzi Múzeum új otthona lesz, és már a 40 000 nm2-t majd a valóságban betöltő tervekkel is óriási szakmai díjat vívott ki a tervező – a győztes hazai iroda korábban a Dagály Fürdő nyertes pályázója is volt -, tavaly besöpörte a “Világ legjobb középülete” elismerést. Az épületnek különben a 60 százaléka a föld alá kerül, és tulajdonképpen egy fordított kapuzatra emlékeztető a formája, bárki által bejárható, óriási zöldterületekkel a tetején.

Bár nem látványosság lesz, de az utazási szakembereket érintő fontos építkezésről is szót ejtett a vezérigazgató, ez az a 800 fős mélygarázs, ami a Hősök tere szélén már nagyban épül, és a nyári foci EB idejére

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs