A Miniszterelnökség azonnali belső vizsgálatot rendelt el a trágyaszagért felelőssé tett nem létező cég ügyében

A Miniszterelnökség azonnali belső vizsgálatot rendelt el a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes szakterületén, miután, ahogy korábban megírtuk, Orbán Balázs államtitkár parlamenti válaszra hivatkozva közölte, hogy az augusztusi budapesti bűzért egy nem létező cég a felelős, írja a hvg.hu.

Budapest, 2019. július 1. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára interpellációra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 1-jén. MTI/Kovács Attila
A Miniszterelnökség egy nem létező céget okol a budapesti bűzért

Az egész hátterében egy régóta ismert név, Egres Béla áll.

Az államtitkár válaszában azt írta, hogy a felelős Óbaroki Kerti Vasút Kft. Óbarok-Újbarok-Bodomér területén trágyázott, illetve azt is közölte, hogy a Fejér és a Pest megyei kormányhivatalok is vizsgálták, honnan eredhet a szag.

A probléma az, hogy egyrészt nem szerepel ilyen cég a cégadatbázisokban, illetve nem létezik Bodomér, csak Bodmér. A Miniszterelnökség csütörtök délutáni válasza szerint így

amennyiben bebizonyosodik, hogy a Kormányhivatal hibás tájékoztatást adott a Miniszterelnökség felé, annak azonnali személyügyi következményei lesznek.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs