A koronavírus miatt Észak-Korea megtiltotta a belépést az országba

A New York Times tudósítása szerint a Young Pioneer Tours, amely Kínából visz be turistákat Észak-Koreába azt közölte honlapján, hogy az egyébként is elszigeteltségben élő ország szerdán teljesen lezárta kapuit a külföldi turisták előtt. 

A döntést az észak-koreai hatóságok a Vuhanban feltűnt koronavírus miatt hozták meg, az országba látogatók többsége ugyanis kínai, és szeretnék meggátolni, hogy a betegség Észak-Koreában is megjelenjen.

 

Fotó: Körtvélyes Tivadar

Fotó: Körtvélyes Tivadar

A KCNA észak-koreai állami tévé, és a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerdán számolt be arról, hogy új vírus okozta megbetegedéseket regisztráltak Kínában, de azt nem közölték, hogy a külföldi turistákat nem engedik be az országba. Azt azonban megemlítették, hogy a Kim Dzsong-un vezette ország hatóságai együttműködnek az ENSZ Egészségügyi Világszervezettel (WHO), hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

A turizmus Észak-korea egyik olyan iparága, amelyet nem sújtanak nemzetközi szankciók, ezért jelentések szerint az ország jelentős beruházásokat hajt végre a tengerparton, illetve a hegyekben: vízparti szállodákat, síparadicsomokat, wellness szállodákat építenek a külföldieknek.

Hszi Csin-ping kínai elnök tavaly júniusban látogatott el Phenjanba, azóta rohamosan emelkedik a kínai turisták száma.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs