A hazánkban is jelen lévő görög légitársaság,

 

A légitársaság fedélzeti kínálatában is szereplő bortételek mellé egy fiatal görög séftitán, Dimitris Petropoulos kreált friss, könnyű ételvariációkat augusztus utolsó péntekén, a pesti 6Letter Kávézóban.

A legnagyobb görögországi légitársaság képviseletében Kovács Kriszta magyarországi sales manager köszöntötte a vendégeket, akik a cég legfontosabb hazai utazási partnereinek képviselőiből kerültek ki. A program társszervezőjeként a Budapest Airport képviselője, Huszák Nikolett szintén köszöntötte a megjelent együttműködő irodák képviselőit.

(balról jobbra) Huszák Nikolett, Robert Faltermann-Meinhardt, a légitársaság regionális képviselője, Kovács Kriszta és a borokat kínáló sommelier

(balról jobbra) Huszák Nikolett, Robert Faltermann-Meinhardt, a légitársaság regionális képviselője, Kovács Kriszta és a borokat kínáló sommelier

Majd kezdetét vette a görög borokkal átitatott, igazi slow stílusú vacsoraest, amely görög példa alapján természetesen nem zajlhatott kutyafuttában, hanem nagyon is ráérősen, minden bortételsornak, hozzá felszolgált ételnek kellően megadva a módját és idejét: szép lassan, ráérősen történt.

A feltálalt étel- és italsor a következő volt:

 Egy meglepően kellemesen száraz és könnyű, gyümölcsös fehérbor, a Mantinia érkezett köszöntőként a poharakba, amely mellé istenien illett a könnyű, citrusos ízeket is hordozó kagylós halleves. 

Kagylóleves, a király

Kagylóleves, a király

Majd egy erősebb görög bornemzedék képviselőjét, az ásványos jegyeket hordozó Assyrtiko palackjait nyitotta a sommelier, Petzold Attila, hozzá panko morzsába öltöztetett fehér tonhalat, görög burgonyasalátával küldött ki a séf a konyháról.

Hal panko morzsában

Hal panko morzsában

Ezután (jó egy óra elteltével) mézédes, nagytestű Syrah került a poharakba, mellé rozéra sütött kacsamellet, édesburgonyakörettel, borsmártással tálaltak.

Kacsamell, Syrah-val

Kacsamell, Syrah-val

Végül desszertként könnyű, bogyós gyümölcsös, vaníliás mousse érkezett, hozzá Herkules Vére, azaz Agiorgitiko vörösbor zárta a borsort. 

 

A légitársaságról: 

Az Aegean Airlines, Görögország legnagyobb légitársasága 2012 óta üzemel Athén és Budapest között, nyáron hetente 4, a téli időszakban heti 3 alkalommal. Az athéni átszállással elérhető görög desztinációk száma idén már  31 lett. Nemzetközi útvonalai összesen 40 ország 120 városát

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs