„A győzelem az utánpótlásban csak mellékterméke annak, hogy valószínűleg jó úton jársz”

A Ziccerben ezúttal egészen Ausztráliáig, Brisbane-ig repítjük a hallgatóinkat. A külföldön dolgozó magyar futballszakembereket bemutató sorozatunkban ezúttal a korábbi sportújságíróval, PR-szakemberrel, az MLSZ egykori sajtófőnökével, Ganczer Gáborral beszélgettünk, aki az ausztrál labdarúgásban találta meg a számításait.

Ganczer Gábor azok közé tartozik, akik bár sosem voltak hivatásos labdarúgók, mégis a profi fociban helyezkedtek el. Volt ugyanis, hogy az ausztrál válogatott ellenfeleit térképezte fel, és immár öt éve, hogy a két magyarországnyi területű Queensland állam labdarúgó-szövetségének a szakmai igazgatójaként tevékenykedik.

  • A beszélgetésből kiderül, hogyan került kapcsolatba a futballal,
  • 2010-ben miért dobta sutba az itthon kifejezetten sikeres médiakarrierjét, és hagyta el hazáját,
  • hogy miközben Magyarországon inkább a személyes kapcsolatok alapján választanak edzőt és egyéb futballalkalmazottat a klubok, addig Ausztráliában milyen úton, pályázás és HR-beszélgetések sorozatát követően tudott labdarúgóedzőként dolgozni, majd lépdelt egyre feljebb az ausztrál labdarúgás lépcsőfokain,
  • az utánpótlás, majd a professzionális labdarúgás különböző szintjein milyen tapasztalatokat szerzett, hogyan gondolkodnak ott a futballról, ezek miben hasonlítanak, vagy működési elveit, reflexeit tekintve miben különböznek az itthon megszokottakkal,
  • végül azt is elárulja, Magyarországról eddig hányan keresték meg azért, hogy az Ausztráliában megszerzett tudását ismertesse, a magyar futball szolgálatába állítsa.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs