A Forma-1 Anthoine Hubert-ért versenyzet

A nemzetközi sajtó Charles Leclerc-nek, a Ferrari monacói pilótájának első Forma-1-es sikeréről, valamint a tragikus balesetben elhunyt francia Forma-2-es versenyző, Anthoine Hubert emlékéről írt a vasárnapi Belga Nagydíj másnapján, írja az MTI.

SPA, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Race winner Charles Leclerc of Monaco and Ferrari celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Olaszország:

La Repubblica: „Mindenki emlékezni fog erre a napra: a monacói, aki az egész belgiumi forduló legjobbja volt, a második szabadedzéstől a pole pozíció megszerzésén át egészen a futamgyőzelemig uralta a versenyhétvégét, és 2019-ben először vitte a dobogó legmagasabb fokáig a Ferrarit. Leclerc számára a Belga Nagydíj sokféle lehetett, de könnyű semmiképpen. A rajt előtt a Forma-1-es pilóták a Forma-2-es versenyzőkkel együtt egyperces csenddel emlékeztek meg a szombaton versenybalesetben elhunyt Anthoine Hubert-ről. A csapatok minden tagja fekete szalagot viselt a karján, és az összes Forma-1-es autón ott volt a felirat: Anthoine-ért versenyzünk.”

Nagy-Britannia:

The Guardian: „Mielőtt Charles Leclerc a Belga Nagydíj rajtját megelőzően beült volna a Ferrariba, még végig kellett csinálnia és meg kellett élnie az emlékezés fájdalmas pillanatait. Barátja, Anthoine Hubert halála után szombaton Leclerc visszahúzódónak tűnt, mintha sokkos állapotban lenne. Végül győzött keserédes siker volt ez a számára, az első a Forma-1-ben, amelyet Hubert emlékének ajánlott.”

Elhunyt barátja emlékének ajánlotta győzelmét Charles Leclerc

Anthoine Hubert egy Forma-2-es versenybalesetben veszítette életét. Régóta barátok voltak Charles Leclerc-rel.

Spanyolország:

Mundo Deportivo: „A legnagyobbak a legnehezebb pillanatokban tesznek egy lépést előre. Az olyan napokon, mint a vasárnapi volt Spában, amikor mindenki a szombati Forma-2-es verseny közben elhunyt francia Anthoine Hubert-re emlékezett, a fényes csillagoknak még látványosabban kell ragyogniuk. Ezen a vasárnapon Charles Leclerc megtette ezt. Bizonyára ezúttal nem volt élvezetes számára, hogy beüljön a versenyautóba és vezessen. Ugyanakkor akik jól ismerik, tudják: Charles képes kezelni az ehhez hasonló mentális nyomást, verseny üzemmódban kizárni a külvilágot, és a győzelemért küzdeni.”

Svájc:

Blick: „A Forma-1 Anthoine Hubert-ért versenyzett! Charles Leclerc pedig a Ferrariban pályafutása első F1-es győzelmét aratta. A monacói pilóta 15 futam után vezette újra diadalra a maranellóiakat, megelőzve a két Mercedes-versenyzőt, Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast. Leclerc csapattársa, Sebastian Vettel egy korai kerékcsere okozta stratégiai hiba miatt negyedik lett, megelőzve az ötödikként záró thaiföldi Alexander Albont, aki először ült a Red Bullban.”

Nyitókép: Peter J Fox/Getty Images

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs