A Forma-1 Anthoine Hubert-ért versenyzet

A nemzetközi sajtó Charles Leclerc-nek, a Ferrari monacói pilótájának első Forma-1-es sikeréről, valamint a tragikus balesetben elhunyt francia Forma-2-es versenyző, Anthoine Hubert emlékéről írt a vasárnapi Belga Nagydíj másnapján, írja az MTI.

SPA, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Race winner Charles Leclerc of Monaco and Ferrari celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Olaszország:

La Repubblica: „Mindenki emlékezni fog erre a napra: a monacói, aki az egész belgiumi forduló legjobbja volt, a második szabadedzéstől a pole pozíció megszerzésén át egészen a futamgyőzelemig uralta a versenyhétvégét, és 2019-ben először vitte a dobogó legmagasabb fokáig a Ferrarit. Leclerc számára a Belga Nagydíj sokféle lehetett, de könnyű semmiképpen. A rajt előtt a Forma-1-es pilóták a Forma-2-es versenyzőkkel együtt egyperces csenddel emlékeztek meg a szombaton versenybalesetben elhunyt Anthoine Hubert-ről. A csapatok minden tagja fekete szalagot viselt a karján, és az összes Forma-1-es autón ott volt a felirat: Anthoine-ért versenyzünk.”

Nagy-Britannia:

The Guardian: „Mielőtt Charles Leclerc a Belga Nagydíj rajtját megelőzően beült volna a Ferrariba, még végig kellett csinálnia és meg kellett élnie az emlékezés fájdalmas pillanatait. Barátja, Anthoine Hubert halála után szombaton Leclerc visszahúzódónak tűnt, mintha sokkos állapotban lenne. Végül győzött – keserédes siker volt ez a számára, az első a Forma-1-ben, amelyet Hubert emlékének ajánlott.”

Elhunyt barátja emlékének ajánlotta győzelmét Charles Leclerc

Anthoine Hubert egy Forma-2-es versenybalesetben veszítette életét. Régóta barátok voltak Charles Leclerc-rel.

Spanyolország:

Mundo Deportivo: „A legnagyobbak a legnehezebb pillanatokban tesznek egy lépést előre. Az olyan napokon, mint a vasárnapi volt Spában, amikor mindenki a szombati Forma-2-es verseny közben elhunyt francia Anthoine Hubert-re emlékezett, a fényes csillagoknak még látványosabban kell ragyogniuk. Ezen a vasárnapon Charles Leclerc megtette ezt. Bizonyára ezúttal nem volt élvezetes számára, hogy beüljön a versenyautóba és vezessen. Ugyanakkor akik jól ismerik, tudják: Charles képes kezelni az ehhez hasonló mentális nyomást, verseny üzemmódban kizárni a külvilágot, és a győzelemért küzdeni.”

Svájc:

Blick: „A Forma-1 Anthoine Hubert-ért versenyzett! Charles Leclerc pedig a Ferrariban pályafutása első F1-es győzelmét aratta. A monacói pilóta 15 futam után vezette újra diadalra a maranellóiakat, megelőzve a két Mercedes-versenyzőt, Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast. Leclerc csapattársa, Sebastian Vettel egy korai kerékcsere okozta stratégiai hiba miatt negyedik lett, megelőzve az ötödikként záró thaiföldi Alexander Albont, aki először ült a Red Bullban.”

Nyitókép: Peter J Fox/Getty Images

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs