A Broadway színházai idén már nem nyitnak ki

2020-ban már nem nyitnak ki a New York-i Broadway híres színházai – jelentette be hétfőn a teátrumok szövetsége a koronavírus-járványra hivatkozva. Korábban abban reménykedtek, hogy a színházak már szeptembertől újra játszhatnak, de végül is nem így lett.

A színházi producereket és színháztulajdonosokat tömörítő szervezet szerint az előadások 2021 elején kezdődnek ismét.

Thomas Schumacher, a szövetség elnöke közleményében arról írt, ennél hamarabb nem lehet biztonságosan játszani a teltházak előtt, ezerfős közönséggel, művészekkel és színházi dolgozókkal. New York más nagy kulturális intézményei, köztük a Metropolitan Opera és a New York-i Filharmonikusok is lefújták minden előadásukat az év végéig.

A metropolisz korábban az amerikai koronavírus-járvány egyik súlyos gócpontja volt, de a fertőzöttek száma már jelentősen csökkent. A város négylépcsős terv szerint akarja újraindítani az életet, ebben a művészetek és a szórakoztatóipari szektor az utolsó fázis lesz. Jelenleg a második fázisnál tartanak.

A Broadway fényei március 12-én aludtak ki, mikor Andrew Cuomo kormányzó betiltotta az 500 főnél népesebb közönséget vonzó rendezvényeket a járvány miatt. A karantén miatt ezrek veszítették el munkájukat és dollármilliókra rúg a gazdasági veszteség is New Yorkban.

Kiemelt kép: A máskor forgalmas New York-i Broadway a Chrysler épületével a háttérben a koronavírus-járvány idején, 2020. április 6-án. MTI/EPA/Justin Lane

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs