20 százalékkel több levélszavazat érkezhet Erdélyből 2018-hoz képest

Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Már nagyon közel a négy évvel ezelőtti részvétel, délután ötig a választók 63 százaléka szavazott Vissza a közvetítéshez

Marjai János / 24.hu

A Transtelex számolt be róla, hogy Kovászna megyében az RMDSZ 21 ezer levélszavazatot gyűjtött össze, így az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) megyei szervezetének gyűjtésével együtt összesen 31 ezren szavazhattak a megyében. A lap szerint ez azt is jelenti, hogy a székelyföldi szavazók 15-20 százalékkal több levélszavazatot adtak le, mint négy évvel ezelőtt.

A lap szerint az RMDSZ tagjai nem is bizták a véletlenre a szavazatok összegyűjtését, már a választási regisztrációs időszakban elővették a szavazópolgárok listáját és körbe telefonálták őket, hogy megkérdezzék, változtak-e az adataik, regisztráltak-e a választásra, március 9-e után pedig a település-felelősök és munkacsoportok segítették a helyes kitöltést, illetve a levélcsomagok begyűjtését.

A hírek szerint a levélszavazatok hatékony összegyűjtését egyes egyházi vezetők is segítették, akik kihirdették, hogy az RMDSZ helyi szinten hol gyűjti össze a szavazatokat.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs